Accumulatieverwarming: wat is het en hoe kunt u deze vervangen?

Beschikt u over een accumulatieverwarming en is deze aan vervanging toe? Het loont zeer zeker om deze te vervangen door een warmtepomp. Schakel Klimatechnics in om uw accumulatieverwarming te vervangen.

Accumulatieverwarming vervangen

Accumulatieverwarming vervangen door een warmtepomp?

De beste prijzen en naservice bij Klima-Technics!

Wat is accumulatieverwarming?

Bij een accumulatieverwarming zet u elektriciteit ‘s nachts tegen het goedkoper nachttarief om in warmte. Vervolgens wordt deze warmte tijdelijk opgeslagen en wordt deze overdag geleidelijk aan afgegeven. Zeker in goed geïsoleerde ruimtes die langere tijd verwarmt dienen te worden, heeft u baat bij een accumulatieverwarming. Bovendien draagt u ook uw steentje bij aan een meer duurzame leefomgeving.

Hoe werkt een accumulatieverwarming?

Bij accumulatieverwarming wordt gewerkt een accumulatiekachel. Deze heeft een stenen kern met een weerstand. ‘s Nachts gaat de elektriciteit door de weerstand, waardoor deze warm wordt. De stenen nemen deze warmte op en geven deze overdag af aan de omgeving. Een efficiënte en voordelige manier van verwarming. Het spreekt voor zich dat accumulatiekachels duurder zijn dan traditionele elektrische radiatoren. Het verbruik ligt wel lager, waardoor dit prijsverschil voor een groot stuk gecompenseerd wordt. Op termijn kunt u er zelf aardig wat winst mee maken. Er zijn heel wat gekende merken die accumulatieverwarming op de markt brengen. Wij adviseren dan ook voor een kwalitatief merk te kiezen. Dit kan wat duurder zijn in aankoop, maar gaat over het algemeen ook langer mee.

Airco Samsung

Welke alternatieven zijn voor een accumulatieverwarming?

Twijfelt u nog over accumulatieverwarming? Dan zijn er aardig wat alternatieven. Zo zijn er elektrische radiatoren, infraroodverwarming of vloerverwarming. Let wel op want een accumulator heeft het laagste verbruik, andere vormen zijn in principe duurder. Maakt u geen gebruik van het nachttarief of is dat niet mogelijk, dan vormt een elektrische radiator een betere oplossing. Een lucht-lucht warmtepomp is eigenlijk nog het beste alternatief. Deze oplossing geeft een beter rendement.

Overweegt u uw accumulatieverwarming te veranderen door een alternatief? Centrale verwarming is meestal niet de beste optie. Want verwarmen op gas of olie brengt vaak verbouwingen met zich mee. Infraroodpanelen zijn dan vaak een betere optie. Ze werken ook op elektriciteit, ze zijn energiezuinig en nemen amper ruimte in. Weet dat infraroodpanelen ook als hoofdverwarming gebruikt kunnen worden. Ze zorgen bovendien voor rechtstreekse stralingswarmte en verwarmen niet de lucht om u heen.

Waarom uw accumulatiekachel vervangen door een warmtepomp?

Kiest u voor een warmtepomp in plaats van een accumulatieverwarming dan geniet u van een veel veiligere oplossing die tot 4 keer zuiniger is dan een accumulatiekachel. Bovendien kan u de warmtepomp aansluiten op een klassieke radiator of de vloerverwarming. Een warmtepomp kan ook als koelsysteem en luchtontvochtiger dienst doen, dit in tegenstelling tot de accumulatieverwarming. Als laatste punt geven we nog even mee dat een lucht-luchtwarmtepomp in aanschaf een stuk goedkoper is dan een accumulatiekachel.

Warmtepomp plaatsen?

De beste prijzen en naservice bij Klima-Technics!